Over
bijvanAlles is in eerste instantie begonnen met de verkoop van voornamelijk West Germany aardewerk uit de jaren ’50 t/m ’80. Geleidelijk aan zijn daar steeds meer producten bij gekomen. Vintage artikelen zoals emaille keukengerei, (voorraad)blikken, metalen en kunststof huishoudelijke producten, rotan meubeltjes, kapstokken, bijzettafeltjes, formica meubilair en ook vintage design verlichting behoren nu tot het assortiment. Naast deze zorgvuldig bij elkaar verzamelde vintage pareltjes, bieden wij ook leuke, stoere, nieuwe en retro woonaccessoires aan.
Assortiment
Handmade en fairtrade
Prachtig vervaardigde dierfiguren, gemaakt van recycled en nieuw ijzer. Deze artikelen worden geproduceerd in Indonesië, voornamelijk Bali en India.
Origami hanglampen
Mooie handgemaakte hanglampen gemaakt van handgeschept papier. Deze lampen hebben het fairtrade label.
Kussens

Only Natural sierkussens.
Only Natural wil originele, kwalitatief hoogwaardige en ambachtelijk geproduceerde artikelen binnen het bereik van de westerse consument brengen. Tegelijk helpt zij daarbij de levensomstandigheden van de Indiase ambachtslieden verbeteren. Zij ondersteunt bedrijven die hun werknemers een eerlijk loon betalen, die veilige werkomstandigheden bieden en uiteraard geen gebruik maken van kinderarbeid.
Deze vazen zijn in Duitsland gemaakt. In de jaren vijftig ontstond in Duitsland een snel ontwikkelende economie. Er werd geïnvesteerd in mensen en machines en er werden moderne productiestraten opgezet. Hierdoor konden grote series keramiek vervaardigd worden. Ook kregen ontwerpers ruimte om te experimenteren met verschillende glazuren, patronen en vormen.
De vazen werden gemaakt door vloeibare klei in een mal te gieten en dit te laten drogen tot het hard was. Na het drogen werd het glazuur opgebracht wat soms erg arbeidsintensief was. Vervolgens gingen de vazen de oven in. Tijdens dit proces werd het glazuur geactiveerd en ontstonden er prachtige kleurschakeringen, druppels en schuimende klodders. Hierdoor en ook omdat de vazen met de hand gedecoreerd werden kreeg elke vaas een uniek uiterlijk. De term ‘fat lava’ is ontstaan vanwege de gelijkenis met vulkanische lava en omdat het glazuur zo dik opgebracht werd.
Aan de onderkant blijft altijd een ongeglazuurde rand zichtbaar. Bedrijven gebruikten verschillende kleisoorten, daarom kan de kleur van de klei helpen bij het identificeren van een vaas.
Als een vorm populair bleek te zijn werd deze in productie gehouden en werd deze uitgevoerd in verschillende kleuren en decoren. Er zijn modellen bekend die in meer dan 200 variaties uitgevoerd zijn. De mogelijkheden leken eindeloos te zijn want nu komt men nog exemplaren tegen die voorheen onbekend waren.


Op de onderkant is het vormnummer te lezen, opgelegd of ingegraveerd. Het eerste getal geeft de vorm aan van het model van de vaas. Het tweede getal is de hoogte in cm. Ook kan men nog aflezen de tekst ‘W-Germany’ en soms ook een logo. Op de vaas werd een sticker geplakt met de naam van de fabriek. De stickers zijn ook een belangrijk hulpmiddel bij de identificatie.
Emaille keukengerei
Emaille is een beschermlaag van gesmolten glas aangebracht op voorwerpen van metaal of aardewerk om deze te beschermen, te isoleren of om deze te versieren. Email bij aardewerk wordt meestal glazuur genoemd.
Een emaillelaag heeft verschillende bruikbare eigenschappen: email is zeer glad (hygiënisch), het is erg hard, onbrandbaar en duurzaam, het is zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen en tegen verkleuring. Metaal wordt door de emaillelaag tegen corrosie beschermd. Bij aardewerk wordt de oppervlakte dichter en minder waterdoorlatend, terwijl het ook krasbestendiger wordt. Door toevoeging van gekleurde oxiden wordt de emaillelaag ook decoratief.
Metalen die kunnen worden geëmailleerd zijn koper, aluminium, roestvrij en gewoon staal, gietijzer, goud en zilver. Omdat een emaillelaag minder buigzaam is dan het metaal waarop het is aangebracht, kan het bij onvoorzichtige behandeling barsten en kunnen er zelfs stukken afspringen
Voorbeelden van emaille keukengerei zijn bijvoorbeeld: petroleumstel, broodtrommel, emmer, lepelrek, koffie-thee-suiker bussen, melkkoker, ketel, vergiet, nestschalen.

Formica
Hogedruklaminaat (formica) werd in 1913 uitgevonden door twee Amerikaanse elektrische ingenieurs. In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, ontstond door de babyboom in Amerika, de wederopbouw van Europa, en de stijgende maatschappelijke verwachtingen, een behoefte aan moderne, kosteneffeciënte materialen voor interieur toepassingen. Formica® laminaat, met zijn nieuwe variëteiten in kleuren en patronen, was een ideaal materiaal. Ontwerpers kozen voor hun ontworpen meubels formica. Bekend zijn de tafels en stoelen in diverse kleuren en printen.
Rotan
Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm (Calamus rotang). Het komt in de subtropen voor als een erg lange liaan. Er zijn heel wat verschillende typen rotan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken bijvoorbeeld manden en meubelen gemaakt.
De allerleukste vintage rotan stoelen zijn gemaakt door de firma Rohé. De firma Rohé vestigde zich in 1919 in de Friese plaats Noordwolde. Helaas sluit het bedrijf in 1997 haar deuren. Een echte Rohé stoel kun je dus bijna alleen in vintage staat bemachtigen.

Blikken
Een belangrijke toepassing van blik zijn verpakkingen, onder andere van levensmiddelen zoals, koekjes, koffie, thee, tabak, snoep, cacaopoeder, ontbijtkoek en beschuit. In de loop van de tijd is er een grote diversiteit ontstaan en zijn het verzamelobjecten geworden. bijvanAlles doet er alles aan om haar assortiment zo breed mogelijk te houden met blikken van merken als Tomado, Verkade, Arke, Brabantia, Douwe Egberts, Bolletje, Hooimeijer en Droste.
Brabantia
Brabantia werd in 1919 opgericht. Het is een familiebedrijf dat zich in eerste richtte op het ontwerpen en de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Tegenwoordig kennen we het bedrijf vooral van dat metalen en kunststof huishoudelijke producten dat het vervaardigt. Bekend zijn o.a. de pedaalemmers uit de jaren ’50 of de keukenspullen met de iconische Patrice-print uit de jaren ’70.